Alexander Markov -Biyografi

17 Kasım 2009 Salı

 

Günümüzün en heyecan verici virtüözlerinden olan Alexander Markov Moskova'da doğmuş ve babası, kemancı Albert Markov ile keman derslerine çok küçük yaşta başlamıştır. Daha sekiz yaşında iken babası ile birlikte orkestralar eşliğinde konserler vermeye başlamış, 14 yaşında iken kemanın efsane ismi Jascha Heifetz tarafından çok ender rastlanan bir davet alarak A.B.D'ye çağrılınca ailesiyle birlikte ABD'ye göç ederek Heifetz'in öğrencisi olmuş, 1982 yılında da Amerikan vatandaşlığına geçmiştir.


Uluslararası alanda ün yapmış Alexander Markov, şu an, dünyadaki en büyüleyici kemancılardan biri olarak gösterilmektedir. 19.yüzyılın virtüöz keman repertuarı ile belki de hiç kimsenin ulaşamadığı bir üne kavuşmuştur. Paganini'nin solo keman için 24 kaprisini çalması olay olan sanatçı, halen bir resitalde bu eserin tümünü icra eden çok az sayıdaki kemancıdan biri olarak bilinmektedir. Bruno Monsaingeon'un yönetmenliğini yaptığı bir filmde Paganini'nin bu eserini seslendiren Markov, çok zor olan bu keman yapıtının tüm dünyada popüler olmasını sağlamıştır.


Uluslararası Paganini Keman Yarışması'nda elde ettiği birincilikle altın madalya kazanan Markov, Philadelphia Orkestrası, Orchestre de Paris ve BBC Senfoni Orkestrası gibi ünlü orkestralar eşliğinde konserler vererek çok büyük beğeni kazanmış ve eleştirmenlerden tam not almıştır.

0 yorum: